torsdag 4. juli 2013

Juli

Vi har kommet til årets andre sommermåned. De aller fleste vil i løpet av denne måneden ha noen uker fri, og juli er måneden for å nyte seine sommerkvelder, norske jordbær, sol, late morgener, is, bading, lettvint sommermat, ferie og båtliv - for de som har båt.

Nå er det jo sånn at det ikke er alltid det slår til med sol og fint vær hver dag i hele landet, men dette været får vi ikke gjort så mye med. Det handler mer om hvordan man takler det. Som nordlending må jeg innrømme at jeg synes søringer kan være både bortskjemte, sutrete og rare når det gjelder sommer og sommervær.

Jeg har nevnt det tidligere, men jeg har altså hørt overskya og vindstille vær med opphold og over 20 grader omtalt som dårlig vær. Sommeren for to år siden lå temperaturen hver dag i to måneder i strekk mellom 20 og 30 grader. Været var litt varierende, mange dager var det sol og fint hele dagen, andre dager regna det hele dagen og noen dager var det litt av hvert. Plenen vår rakk i alle fall å bli skikkelig tørr og brun i løpet av sommeren. Det var i mitt hode en bra sommer, men neida! Aviser, radio, TV og dagliglivet var fullt av mennesker som sutret over den dårlige sommeren. Da måtte jeg bare si: da kan dere bare ha det så bra! Hvis det skal være 25-30 grader hver dag og uten en regndråpe hele sommeren for at dere skal være fornøyd, så fortjener dere ikke noe bra vær!

I går kveld ble vi på deler av Østlandet velsigna med 14 grader og regn. Perfekt vær for en god kopp te eller kakao. Det er også fint turvær, tro det eller ei! Det er deilig å kle seg i regnmundur og gå ute og kjenne på den friske, pollenfrie lufta som lukter intenst av all verdens sommerblomster og andre vekster. Skulle man være litt småkulsen når man kommer inn, så er te- eller kakaokoppen ekstra deilig.

Det er det samme som gjelder nå som når snøen laver ned i april - man må gjøre det beste ut av det man ikke får gjort noe med! I tillegg er det lurt å fokusere på det som er bra. Hvis man gleder seg over de fine dagene i stedet for å irritere seg over regnværsdagene, så kan det hende man ser at sommeren ikke var så verst likevel.

Men du verden - det er enhver sitt eget valg! Jeg velger å kose meg over de fine dagene og har derfor stort sett fine somre. Måtte dere alle også ha en flott sommer både i nord og sør!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!