onsdag 2. oktober 2013

Oktober

Oktober er liksom den "ordentlige" høstmåneden. Det er sjelden det strekker seg verken sommer eller vinter inn i oktober. Denne måneden er naturen på sitt aller flotteste. Det gnistrer i høstfarger og temperaturene kan krype under null på natta mens det kan være deilig på dagtid. Men nå framover er jakka god å ha hvis man skal bevege seg utendørs.

Oktober kan også være en litt rolig måned. Med unntak av høstferien, så er hverdagen kommet tilbake til normalen og det er en stund igjen til julestria setter inn. De som dyrker jorda gjør seg ferdig med innhøsting og naturen kan forberede seg på litt vinterdvale. Noe av det beste med høsten er at alt roer seg litt ned. Jeg tror vi har godt av det alle sammen, både mennesker, dyr og vegetasjon.

Det blir stadig mørkere - HUSK REFLEKS! - og lufta er så utrolig deilig på høsten: frisk, kjølig og god. Liker jeg september bra, så liker jeg bare oktober enda bedre! Og selv om det er altfor tidlig med julepynt (julemarsipan er innafor - marsipan er alltid innafor!), så er det nå lov til å begynne å glede seg til jul - for alvor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!