fredag 5. april 2013

April


Vi har kommet til april, måneden som Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg. Det som er sikkert er at nå kan man begynne å forvente vår! Jeg vet at det er mange i de nordligste delene av landet som er litt usikre på det akkurat i år, men da skal det sies at det er vel heller ingen måneder som er mer ustabile og lunefulle enn april. Det er som regel sånn at når april starter så har man minst ett stort snøfall igjen på denne sida av sommeren, men den snøen som kommer nå framover forsvinner heldigvis som regel veldig fort igjen. En sjelden gang kan likevel april by på litt mer vintervær enn det de fleste setter pris på nå på denne tida. April kan også by på sommertemperaturer. Man kan faktisk oppleve både sommer og vinter på en dag hvis man er riktig heldig.

Dette gjør blant annet at det er fort gjort å gå på en smell klesmessig - april er nemlig måneden for å bomkle seg. Man kikker ut av vinduet men kanskje ikke nødvendigvis på termometeret. Sola skinner og det ser deilig ut. Vi er vel alle enig om at noe av det beste med våren er å kunne kle seg litt lett? Men man rekker kanskje ikke å komme så langt hjemmefra før man savner både tjukkere genser, skjerf og votter. Neste dag, klok av skade, tar man på både ullgenser, skjerf og hansker og for ikke å glemme stillongs! Etter en halvtime svetter man oppover og blir gående å bære på halve garderoben resten av dagen. Jeg vil tro at våren er høysesong for gjenglemt tøy.

Dette landet vi bor i er langstrakt, og det som er typisk april hos meg er kanskje litt mer mai for en del andre. Det jeg synes er mest stas i april er å se at trær får knopper som brister og løkblomster som stikker hodet opp av jorda. Blåveis og hvitveis dekker skogbunnen og plenene får grønnskjær. Jeg liker også fargene om våren så godt, kaskje litt fordi at overgangen fra død, tørr og brunsvart vegeatsjon til alt det grønne og ellers fargerike er så stor. Men jeg synes også at den grønnfargen som kommer idet det spirer på et jorde eller løvet på trærne akkurat kommer ut, den er så utrolig fin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!