tirsdag 30. april 2013

Korpsmyteavlivning - del 2.


Korps spiller bare marsjer og øver hele året fram til 17. mai!

Tenk! Det er faktisk mange som tror det. Da kan jeg med en gang si at det stemmer slett ikke.

Det spilles utrolig mye variert musikk rundt i korpsene. Det finnes spesialskrevet musikk for korps og det finnes korpsarrangementer av alle typer musikk, både pop, rock, musikaler og andre ting. Det fleste korpsene bruker høsten og vinteren til å øve på konsertstykker som de framfører på konserter. Dessverre er det stort sett bare familie og nære venner som kommer på disse konsertene selv om mange flere burde tatt turen. Dermed vil majoriteten fortsette å leve i den villfarelsen at det kun spilles marsjer, og at korpsene kun spiller i mai.

Hos oss er det to høysesonger i korpset, en i mai og en i november/desember. Vårt korps spiller i tre nissetog med tilhørende julegrantenninger i tillegg til stor julekonsert og spilling i kirka på julaften. I tillegg pleier en gjeng å gå korpsjulebukk i romjula hvor de går fra hus til hus og spiller julesanger - en fantastisk koselig skikk!

Marsjene tas fram for alvor rundt påsketider, og fra da og til 17. mai er det full fokus på marsjer og marsjering, man vil jo ta seg best mulig ut i togene! Men resten av året spilles det altså mye forskjellig.

Så kommer junior med ønske om å begynne i korpset: se fram til mye bra musikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!