mandag 20. mai 2013

Årets 17. mai er vel i havn, og du verden for en dag det ble! Det tar faktisk litt tid å få landa etter en sånn dag. Vi var for det første veldig heldige med været: lettskyet med solgløtt, opphold og passe varmt. I tillegg ga musikantene jernet så det nesten lukta svidd.

Jeg har i den siste måneden drevet en liten kampanje for å rekruttere nye musikanter til skolekorpsene rundt omkring i landet. Jeg har prøvd å avlive myter og komme med gode grunner for å være med i korps. Det er helt sikker flere myter som kan avlives, og det er definitivt enda flere gode grunne for å spille i korps. Kjensgjerningen er at korpsbevegelsen er inne i en dyp bølgedal. I forkant av årets 17. mai er det flere steder hvor man har vært nødt til å hyre inn korps fra Sverige.

Jeg synes det er trist at det står så dårlig til med norske korps. Selv er jeg så heldig at jeg er får være med et medgangskorps, og det er utrolig moro og inspirerende! Det er så gøy å gå bak dette korpset ned Storgata på 17. mai. Korpset er langt og bredt og de spiller så det smeller i veggene rundt oss. Langs ruta er det bare store smil og anerkjennende nikk å se. Men det har ikke alltid vært sånn: for seks år siden var vi for første gang på lenge mange nok til å gå i borgertoget alene uten noe hjelp fra andre. Utviklingen fra den gang har vært formidabel, og vi nyter det i fulle drag!

Jeg har tenkt en del på hva det er vi har som gir oss dette løftet? Det er mange ting, men ett av svarene er positive og engasjerte voksne. Vi har ei utrolig flott foreldregruppe. De gjør jobben for oss som er ledere lett, det er lite kjeft å få fordi de mener at vi gjør ting feil. De er engasjerte og stiller opp, og ikke minst: de lar barna sine få være med i korpset når det er det de vil!

De fleste synes at 17. mai uten korps er stusselige greier. For at det skal bli noe korpsmusikk, så trenger vi musikanter og for at vi skal få musikanter, så må de ungene som har lyst til å være med få lov til det. Derfor håper jeg at de foreldrene som i utgangspunktet er negative til at barna skal begynne i korps tenker seg om en gang til!                                          Utviklingen hos oss fra 2009 til 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!