tirsdag 18. juni 2013

Røykefritt Norge

Jeg har jo tidligere hatt et innlegg om røyking her, men i dag er det duket for litt mere røykestoff. I dagens vg.no går Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) ut og presenterer en plan for hvordan vi skal få Norge røykfritt innen ti år.

Det er snakk om å forby røyking ute på offentlige steder (konsert- og idrettsarenaer, venteområder for buss/tog og lignende), røykeforbud der det er barn til stede og andre konkrete tiltak som rett og slett skal gjøre det vanskelig å røyke.

Selvfølgelig kommer reaksjonene, og det er den samme gamle plata: vi må jo selv få bestemme hva vi vil gjøre med kroppen vår!

LHL tallfester hvor mange mange som dør av røyking hvert år. 5100 er et tall som kanskje ikke er så lett å forholde seg til, men det er det samme som at det hvert år styrter 34 fulle fly mellom Oslo og Bergen.

Hvis det var sånn at det falt ned 34 fly årlig mellom Oslo og Bergen, så ville de fleste med antydning til litt fornuft mellom øra tenke seg godt om før de satte seg på et fly mellom Oslo og Bergen - bare nevner det...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!