torsdag 26. mars 2015

Snøkaos på Østlandet - igjen...

"Skulle ikke tro det hadde vært vinter i Norge før..." sier min barndomsvenninne på Facebook i dag. Som meg har hun bosatt seg sørpå, og jeg regner med at hun, som meg, registrerer dagens kaos med litt mild hoderysting.

Selvfølgelig går det heller ikke upåaktet hen i sosiale medier. De som bor i distriktene klarer ikke helt å la være å harselere litt over søringenes håndtering av snøfallet, og beklager å måtte si det: det er vel fortjent!

Fint innevær...


Joda, det har kommet mye snø i løpet av natta, og det laver fortsatt ned. Jeg har fått en god treningsøkt ute i frisk luft, aldeles gratis! Som jeg har sagt mange ganger før: man må bare innrette seg etter det været som er. Det er ganske logisk at 40 cm snø som kommer ned i løpet av noen få timer skaper problemer hvis man tror at man skulle kunne gjøre som man pleier. Politiet gikk ut i mediene i morgentimene og sa at i dag er det greit å komme for seint.

Hvis man allerede har lagt om til sommerdekk, ja da vil jeg si at det var dumt gjort! Å bytte bort vinterdekka her i Norge før april er godt i gang, det er generelt lite lurt. En bil med sommerdekk skal stå i garasjen i dag - ferdig med det!

Har man planlagt noe i dag som helt fint kan utsettes til en annen dag, så utsett det til en annen dag! Jeg selv hadde tenkt å ta helgehandelen i dag, det er jo trippel-Trumf i dag og greier... Den handelen tar vi i morgen, eller en annen dag.

Denne terrassen var helt tom i forgårs.
Snøen som kommer ned må faktisk flyttes på, og brøytemannskapene kan heller ikke være overalt på én gang. Det er med andre ord bare å smøre seg med tålmodighet.

Jada, jeg har måkt i dag - to ganger!
Jeg - snø- og vinterglade Irene - hadde gitt opp håpet for i år. Vi hadde en kort-kort vinter i begynnelsen av februar. Altfor kort, selvfølgelig. Selv om jeg også var innstilt på vår nå, så koser jeg meg. Jeg klarer ganske enkelt ikke å la være å kose meg  når snøen laver ned, uansett. Det aller beste er at nå får jeg en sånn vår som jeg liker aller best: en vår med snø som smelter i sola og smelta snø som sildrer i takrennene og drypper fra taket. En av mine favorittpåskeaktiviteter er å måke terrassen tom for is og snø og se at sola tar skikkelig tak. Nå er ikke påska lenger unna enn at jeg kan få gjort det i år også.

Mens jeg venter på brøytebilen, så fyrer jeg i ovnen og koser meg med en kopp te eller kakao. Nå gleder jeg meg til våren kommer, om noen dager.

Gleder meg til skikkelig vår!
Dagens råd fra meg må være: stress ned, kos dere og trøst dere med at marssnøen aldri blir liggende lenge.

4 kommentarer:

 1. Det lønner seg ikke å være rask, alt skjer for fort da. Nei, vinterdekkene får stå på til de smelter vekk!

  Ærlig talt, er det ikke merkelig hvordan absolutt alle må fortelle oss at det er kommet større snømengder? Som om vi er så dønn isolert og elendige at vi ikke klarer å gløtte ut av vinduet selv, engang?

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, sant! Mannen hadde faktisk rydda snøskuffa ned i garasjen, så jeg tror jeg må holde et lite kurs for ham i kveld om våren i Norge. ;-) Han mumla litt om å legge om til sommerdekk her for ei ukes tid siden, men da fikk jeg stoppa ham.

   Ellers blir jeg litt overraska over alle som blir så overraska av dette. Som om det er første gangen det plutselig ramler ned en meter snø i slutten av mars eller begynnelsen av april...

   Dagens spenning for meg er om skolebussen fra ungdomsskolen kjører i dag og om det blir brøyta her før vi skal bort til Bygdehuset og ha påskekonsert med korpset. Hvis ikke, så får vi gå. :-)

   Slett
 2. Litt komisk å sitte 50 mil unna og høre at ett lenge varsla snøfall skaper slik kaos! Men forstår jo at det skaper problem når mange har sommerdekk, bussene mangler kjetting og brøytebilene ikke er der snøen er.
  Men det blir vel fort vår igjen! her er det kaldt, men ikke snø.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vet du: det overrasker meg like mye hvert år. For det er jo ikke sånn at det kom helt uanmeldt, for å si det sånn. Men de tror faktisk i fullt alvor at det ikke vil skje. Det kan jo ikke komme snø i morgen når det er full vår i dag? Eller? Det viser seg gang på gang at det kan det! ;-)

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!