tag:blogger.com,1999:blog-3242049886890806613.post4997929813106548343..comments2024-03-28T09:33:54.664+01:00Comments on Vi som av og til svir sausen...: Et slag for brunosten - og andre grusomt usunne saker...Irene Lohnehttp://www.blogger.com/profile/04667087574568856563noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3242049886890806613.post-88073620379900839132014-02-08T07:28:39.857+01:002014-02-08T07:28:39.857+01:00Helt enig m deg-vi må ikke ta helt av! LeneHelt enig m deg-vi må ikke ta helt av! LeneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3242049886890806613.post-79061873194774412742014-01-29T20:34:02.256+01:002014-01-29T20:34:02.256+01:00Når det gjelder sukker og annen luksusmat er det i...Når det gjelder sukker og annen luksusmat er det ingen tvil om at vi spiser helt ville mengder mer av det nå. Det er for eksempel skremmende mange som drikker saft til middagen hver eneste dag!<br /><br />Fettmengden tror jeg derimot ikke har økt, bare endret seg. Før spiste de smør og drakk helmelk. Lettrømme fantes ikke og fettprosenten på grisen var en helt annen da enn nå. Nå spiser folk lettmargarin og drikker skumma melk til maten før de planter rompa i sofaen og trøkker i seg en pose potetgull...<br /><br />Det som jeg reagerer på er at den ene gruppen med grøftevandrere bevisst eller ubevisst gir usikre mennesker dårlig samvittighet for å spise mat som i normale mengder er helt harmløs.<br /><br />Problemet er kanskje også delvis at det generelle kunskapsnivået i befolkningen er på vei ned. Så når en guru ber oss hoppe, så hopper vi helt til en annen guru ber oss om å hoppe andre veien. Da må man kanskje ty til sterke ord og vendinger for å nå fram med budskapet sitt. kanskje...Irene Lohnehttps://www.blogger.com/profile/04667087574568856563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3242049886890806613.post-2844555842649169402014-01-29T19:38:26.909+01:002014-01-29T19:38:26.909+01:00Vi spiser ikke det samme som for 70 år siden, sukk...Vi spiser ikke det samme som for 70 år siden, sukker og fettmengden har økt. Vi har råd til daglig å spise matvarer som bare for en generasjon siden var luksus. Og vi har et energiinntak som tilsier mye mer fysisk aktivitet. Men fra det og til å leve så asketisk som noen mener vi bør er det langt. Normal mat, inkludert brunost, er ikke farlig. Det er mengdene, og særlig potetgull, brus og sjokolade som bidrar til overvekt.Åshildhttps://www.blogger.com/profile/12667042216047875533noreply@blogger.com