onsdag 3. april 2019

Ny runde marsbilder

Der var en fjerdedel av året unnagjort, snart er det jul igjen!

I mars fikk vi heldigvis litt snø igjen sånn at det var litt snø som våren kunne smelte. Apropos vår: det er en del merkelige definisjoner på vår ute og går. Jeg har jo hatt vår siden sånn ca 15. mars, for min definisjon på vår er når snøen begynner å tine samtidig som det er liten sjanse for at nye snøfall blir liggende lenge. Det skjer et sted i løpet av siste halvdel av mars. Da begynner å sola å få så mye tak at den smelter mye snø på dagtid selv om det fortsatt er kuldegrader om nettene.

For to år siden nøt jeg våren som jeg pleier. Snø som tiner fra taket og sildrer i takrennene til det ikke er mer snø igjen å tine. Parallelt kommer snøklokker, blåveis og etter hvert hvitveis opp av bakken samtidig som trær får gåsunger og rakler som sprer pollen til besvær for en del.

Påska var ca midt i april, og våren var godt i gang allerede før påske det året. Så! Rundt 10. mai kunne regionsavisa vår forkynne at "Nå kommer endelig våren, dere!" Da hadde jeg kost meg med våren i sånn omtrent to måneder. Etter det har jeg prøvd å finne ut hva folk definerer som vår, og jeg må si at det har avdekka en del kjipt snevre definisjoner på vår!

I mars har vi hatt både fastelavn, feitetirsdag og feira bursdag. På feitetirsdag er det fast takst med rømmegrøt. I år var mannen borte på feitetirsdag, og han var klar for å ta litt forsinka da han kom hjem. Heldige meg som kunne spise rømmegrøt to ganger på ei uke!

Ettersom mars både er litt vinter og litt vår (dere vet: den vintermåneden hvor våren kan dukke opp...), så kommer det både litt vinter- og vårbilder denne gangen.


Ved det siste store snøfallet var snøen så våt at det lyste blått inni den når den ble måka. Synes litt dårlig på bildet, men det var veldig kult!

Over og under er samme snøhaug fotografert 21. og 25. mars


En dag kunne jeg på PC'n min se pressekonferanse om funn av et vikingskip i Borreparken. Så da han på TV'n sa: Da kan vi kle på oss og gå ut for å se på funnet, så lot jeg meg ikke be to ganger! Jeg kom faktisk med på Dagsrevyen den kvelden. Riktignok laaangt i bakgrunnen, men dog...
Siste lørdag i mars var det Earth hour, en markering som hadde 10-årsjubileum i vårt hus. Det er tolv år siden det ble markert første gang, og fortsatt er det bemerkelsesverdig mange som tror dette er et tiltak for å spare strøm! At det er en symbolsk markering for å vise at vi er mange som tenker på og er bekymra for miljøet, ser fortsatt ut til å gå mange hus forbi!

Og mens vi er inne på miljø: Heia dagens ungdom! Dere er det mere tak i enn det har vært i ungdommen på mange tiår!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!