lørdag 19. mars 2016

Påskeferie!

Påskeferien er her, og med den har det mest fantastiske vårværet kommet - i alle fall her i sør... (Beklager dere litt lengre nord i landet...)

Jeg skal riktig nok jobbe én dag og de andre to dagene har jeg "bakvakt" i den stille uke. De borteboende har begynt å trekke hjemover, den siste skal bare avvikle et julebord først. (Jula varer som kjent til påske...) Det er koselig å få dem hjem på ferie.

I dag har jeg fått tørka min første sengetøyvask ute for i år. Jeg har også begynt å hjelpe sola litt med å fjerne snøen på garasjetaket. Det blir spennende å se om hagen blir tom for snø i løpet av påska.

Blir det bart i løpet av påska?
Kanskje kan jeg få tatt meg en tur ut med kameraet i løpet av ferien. Nå har det vært flere kvelder med flotte solnedganger uten at jeg har festa dem til minnebrikken (kryss i taket, vil kanskje mannen si...) Til onsdag er det fullmåne. Da kan jeg kanskje ta en tur ned til sjøen for å ta et bilde når den kommer opp over fjorden. Det er et ganske flott syn!


Jeg håper også at vi får tatt vår tradisjonelle båltur i fjæra. Fra barndommen av har jeg et spesielt forhold til å ta en tur i fjæra i påska. På min lille Helgelandsholme var det garantert ikke snø når påska kom. Jeg har derfor ikke noe forhold til å bruke påskeferien til å fly på ski. I fjæra var det mer spennende. Vi fant fine skjell og sneglehus, og vi kikka på småkryp. Mamma tok gjerne en runde med riva i hagen for å fjerne kvist, rusk og rask som hadde samla seg der i løpet av vinteren. Artig nok har jeg overført dette videre til mine egne barn. Det har aldri vært spørsmål om å reise til fjells. Skulle derimot bålturen i fjæra blåse eller regne/snø bort, da er det mer krisestemning!

I kveld er det Earth hour, så mellom halv ni og halv ti slukker vi alt av lys og koser oss med stearinlys i stedet. Flere som har tenkt å gjøre det?

Ha en riktig fin påske alle sammen!


2 kommentarer:

 1. Jeg slukket lyset, men så ikke mange naboer som gjorde det samme. Dem om det. :) God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var ekstremt labert rundt oss også...

   God påske! :-)

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!