søndag 6. mars 2016

Laaange armer, støl rygg og hjemme-alene-helg.

Denne helga har korpsungdommene vært til fjells og kjørt slalåm - uten meg. I løpet av de ti siste åra har jeg vært med sju ganger, og i år var det faktisk første gang jeg valgte å bli hjemme uten at jeg skulle gjøre noe annet i stedet. Da jeg kikka på kalenderen for en måneds tid siden, så jeg at gubben skulle reise bort samme helga. Tanken på ei helg helt for meg selv ble rett og slett for fristende!

Selv om jeg er veldig sosial, så synes jeg det er helt nydelig å være alene av og til! Jeg koser meg med å gjøre akkurat det som passer meg når det passer meg. Denne gangen fikk jeg bakt brød, og jeg gikk en lang tur sammen med ei veldig koselig dame. Jeg rakk også en bytur på lørdag! Det er noe jeg normalt skygger unna, men denne gangen var det en dyd av nødvendighet. Jeg klarte å gjøre den veldig kort, da. Jeg har kost meg med skiskyting på TV, god mat og høy musikk seint på kvelden. Jeg har latt vekkeklokka få fri i helga. Jeg har ikke "rukket" å gjøre alt jeg hadde tenkt at jeg kunne gjøre, rett og slett fordi jeg valgte å gjøre ingenting i stedet.

For ei uke siden var jeg redd for at snøen var i ferd med å forsvinne for i år - ja, med unntak av dette kjempesnøfallet som alltid kommer i slutten av mars/begynnelsen av april. Den snøen blir jo aldri liggende noe lenge. Jeg vil gjerne ha godt med snø i begynnelsen av mars for at jeg skal få en ordentlig vår. Og snø har jeg fått! Normalt er det gubben som tar seg av snømåking på grunn av min litt kranglete rygg. Nå har jeg fått masse gratis trening av rygg og armer i frisk luft - egentlig ganske deilig selv om jeg kjenner det godt i enkelte muskler.

De som har vært på tur er hjemme igjen. Det snør fortsatt og det skal det fortsette med i morgen. Nå håper jeg på litt stabilt, kaldt vær i et par uker til. Så kan våren få begynne å gjøre sitt sånn ca fra 15. mars og utover.


Ha ei fin uke!

4 kommentarer:

 1. 15.mars? Kan vi ikke beholde snøen til påska er over? Det synes jeg.

  Tenk deg den obligatoriske appelsinen, kvikklunsjen, kakaokoppen, ikke det samme ute uten snø..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, vet du: der (også) er jeg på kollisjonskurs med resten av verden... Påske er vår! Da skal jeg på tur i fjæra, brenne bål og grille pølser mens jeg lukter på sjølufta og hører måkene skrike. Da skal terrassene måkes tom for snø i sola, og skiene settes bort for i år. Det er derfor jeg vil ha masse snø nå, sånn at jeg kan måke den vekk i påska! :-D Men vi kan gjerne drøye den til 20. mars! Jeg sa 15. bare for å være litt snill med de andre... ;-)

   Slett
 2. Åååå, nå vil jeg ha nystekt brød, det så kjempegodt ut!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke for å skryte, men det var faktisk veeeldig godt! ;-)

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!