søndag 21. februar 2016

Russ -86

I dag innså jeg for alvor at jeg begynner å bli gammel. I år er det nemlig 30 år siden jeg var russ... 30 år! Det er jo lenge siden! Da jeg var ung, var det heller ikke sånn at alle gikk strake veien tre år på videregående rett etter ungdomsskolen, så jeg var ikke russ som 19-åring heller.

Jeg hadde en lignende opplevelse for noen år siden. Jeg sto på jobb, og inn døra kom ei jente i russeklær og ville bestille time til linsekontroll. Jeg spurte etter fødselsdatoen hennes, og den var i mai 1986. Da var jeg russ, og det slo meg at nå var det altså en hel russ siden jeg var russ! Nå har det gått 11 år siden den gang.

Tida går fort, ingen tvil om det! Vi var tre damer som sto og snakka om "barna" våre her om dagen, mimra litt om artige ting de hadde sagt og gjort. Selvfølgelig kom vi også inn på dette med at tida har gått fort. Vi var alle enige om at det er greit at ungene vokser til, og at det for vår egen del var helt fint å bli både tretti, førti og femti, alternativet tatt i betraktning. "Men!", sa hun ene: "Når yngstemann fyller tretti...!" Og jeg kjente litt på den... Jeg er glad det er leeeenge til jeg er der!

Ha en fin søndag og en god vinterferie til alle som har det!

9 kommentarer:

 1. Min yngste fylte 30 ifjor, i år kommer det tredje barnebarnet og i neste år runder jeg 60. Helt utrolig synes jeg.

  Mine foreldre var besøk på fredag og jeg satser på at det er lenge til jeg er eldste generasjon i familien.

  SvarSlett
 2. Det er 40 år siden jeg var ferdig på gymnaset (som det het dengang), og jeg valgte ikke å være russ.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var ikke alle som var russ, broren min lot det også være. Ti år er jo ingenting nå til dags, så 40-årsjubileet er rett rundt hjørnet for meg også... ;-)

   Sånn rett oppover er jeg nå eldste generasjon, men jeg har to tanter som er 90 og 91 år. Jeg føler meg likevel ganske ung fordi mine søsken er en del år eldre enn meg.

   Slett
 3. Hm.. ja, det er rart hvordan årene oppleves veldig forskjellig når en er cirka russ og når en er langt over den alderen.

  SvarSlett
 4. Jeg puncher inn mange fødselsdatoer, de er allerede på "etterudanning" og de ble født da jeg gikk på ungdomsskolen lissom? Hallo, verden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja det er skikkelig merkelig! Og når jeg treffer voksne mennesker som er født samme år som mine "barn"... Steinsnålt!

   Slett
 5. Mamma går og klager på at hun har en datter som snart er femti. Det skjønner jeg må føles rart. Særlig når jeg ikke føler meg som mer enn sånn cirka 37... jeg er også så gammel at jeg er eldre enn leger og tannlegen min og sånn. Kjenner jeg får sånn gammeldame-tendenser, litt sånn "hva vet vel du om dette, unge mann"...
  Og da jeg var på russetreff etter 25 år, helledussen, der var det mye gammelt folk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja vi var på konsert på Sentrum scene for et par år siden med en gitarist som har holdt på noen år - himmel og hav så mange gæmliser det var der!! :-D

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!