søndag 8. mai 2016

Hva er vår?

De siste dagene har varmen inntatt Østlandet, og med den en type kommentarer som jeg har smilt litt av. Det er nemlig mange som er så glade for at våren endelig har kommet! Hæ? Våren har da vært her lenge... Det har til og med vært mye bra vær. Mye sol, noen dager med litt ettermiddagsbyger, men mye sol! Så har det vært iskald nordavind, stort sett i hele april. Faktisk så kald at det som har ramla ut av skyene til tider har hatt litt hvitt i seg, men det har jo vært vår! I hele april og slutten av mars også. Det blir jo ikke vår først når temperaturen karrer seg over ti varmegrader.

Naturen har sakte men sikkert våkna til liv, sånn som den skal om våren. Det har også gjort at våren for en gangs skyld har vært litt lang og god her på Østlandet. Normalt er den østlandske våren en bryter mellom vinter og sommer, og den vare typisk to-tre dager. Det går fra nakne grener og gule plener til grønne trær og ditto plener på et øyeblikk.

Mamma var vestlending, og hun var vant med lange vårer. Da hun flytta nordover, så syntes hun i grunnen at den nordnorske våren var litt i korteste laget. Det var før hun flytta ned hit. "Her er det ikke vår", var hennes dom over østlandsvåren. Og hvis man da ikke mener at det er vår før gradestokken bikker ti grader, da blir det ihvertfall ikke vår. Derfor skal jeg dokumentere årets vår på Østlandet så langt.

I løpet av påska forsvant snøen, sånn som jeg synes ar den "skal" gjøre. Vi snakker da siste delen av mars.
Utover i april var det mye sol, noen dager med tåke og regn, og allerede tidlig i april kunne vi se bristeferdige knopper og tepper av hvitveis.De siste dagene har temperaturene beveget seg opp mot og etter hvert over 20 grader, og med det eksploderer naturen.


Og så har vi jo det aller sikreste vårtegnet, da... ;-)


4 kommentarer:

 1. Så utrolig mange nydelige bilder! Jeg kjenner hjertet hoppe, vi bor virkelig i et vakkert land. Ha en nydelig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :-) Ja, det gjør vi virkelig, og jeg liker å se etter både de små detaljene og det storslagne.

   Slett
 2. Vår har det vært lenge. Men mennesker husker så kort. I går arrangerte vi På hjul med veteraner, det var flereogtjue varmegrader, og solkrem var en utfordring. Sist lørdag snødde det. Og for to år siden, samme dato, syklet de i mål på nysnø.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt det er flere som ser at våren er der, uansett vær. Når det gjelder manns minne, så sies det at det er 3-4 uker, og det tror jeg på! :-)

   Jeg skriver dagbok, ti år per side. Da er det lett å sammenligne fra år til år. :-)

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!