søndag 17. april 2016

Ut på tur!

For noen år siden kom jeg inn i en god vane med å gå mange lange turer, med og uten staver. Det var veldig deilig. Jeg hadde overskudd i massevis og var generelt ganske sprek. Jeg var såpass ivrig at da jeg en lørdagsmorgen våkna i åttetida og var lysvåken, så kledde jeg på meg, tok med stavene og gikk ei mil før resten av huset fikk karra seg ut av dynene. På veien møtte jeg en bil, og da tenkte jeg litt på hva jeg ville ha tenkt hvis jeg hadde sittet i den bilen noen måneder tidligere. Hadde jeg da vært sjåfør i den bilen og sett meg selv, ute og gikk med staver, i vannrett sludd, før klokka ni på en lørdagsmorgen, så hadde jeg tenkt: Gærning!

Men - det er vel ikke noe som er lettere å velte enn gode vaner. Det gikk over... Litt på grunn av det før omtalte møtet med veggen. Jeg er forresten sikker på at den smellen ble utsatt med flere måneder, nettopp fordi jeg var i såpass god form.

Jeg har prøvd igjen flere ganger fordi jeg vet at det er så bra for hele meg, men med unntak av våren for tre-fire år siden, så har jeg aldri kommet skikkelig i gang. Nå har jeg imidlertid litt troa.

Vi er nemlig to som har bestemt oss for at vi skulle bli spreke i løpet av våren, og vi er på god vei. Nå kjenner jeg litt på følelsen av rastløshet hvis det går for mange dager uten at jeg kommer meg ut og får gått en skikkelig tur.

Jeg vil i grunnen slå et slag for det å gå som treningsform. Jeg har knær og ankler som ikke er noe glad i løping, så det er litt utelukket. Jeg er heller ikke så veldig glad i å løpe - sikkert fordi jeg vet at det resulterer i vonde knær og ankler. Det å gå fort er nesten like bra som jogging. Og så er det så nydelig å gå ute i frisk luft, høre på måkeskrik og fuglekvitter, kjenne på lukta av årstidene og stoppe opp to sekunder for å ta et bilde.

På fredagsmorgenen gikk jeg 8 km og i ettermiddag skal jeg ut på tur igjen - jeg gleder meg!


Ut på tur!4 kommentarer:

 1. Å gå turer er så undervurdert. Sleng et par turer i kupert terreng og du får mye bedre helkropp trening enn ved å løpe. Også skånsomt for knær og bygger opp masse støttemuskulatur.

  God tur!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Nå har jeg akkurat gafla i meg en treretters middag som husets yngste har lagd, så jeg må bare la den synke litt først... ;-)

   Slett
 2. Så utrolig bra! Å gå er det beste man kan gjøre, tenker jeg, for det er så lett å tilpasse den formen en har.

  God gåuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes det er helt toppers. Det har blitt flere turer i uka som gikk, og jeg merker at formen blir bedre - deilig! Satser på å komme meg ut mange ganger til uka også. :-)

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!