mandag 19. mai 2014

Vel overstått!

Årets 17. maifeiring er over - det ble igjen en svært vellykket utgave! Været var flott hos oss, parogtjue grader og litt lufting som gjorde at det var helt greit å gå i uniform. Det ble tre tog, masse is og brus og alt var som det skal.

Korpset gjorde også i år en kjempeinnsats og spilte fletta av de fleste. Det er så moro å gå bak korpset og se på reaksjonene til de som står langs ruta, reaksjonene inneholder både sang, dans og applaus. Jeg blir like imponert hver gang vi er ute og går, men det er noe ekstra med 17. mai og særlig med borgertoget.

I dag vil jeg likevel gi en ekstra honnør til drillerne våre! Først vil jeg fortelle litt om drilltroppen vår. Vår filosofi er at drillerne skal være små og søte, gjerne i tannfellinga. Om de snur seg feil vei, mister staven og er litt sånn generelt i utakt, så er det bare sjarmerende. Det er nemlig det vi først og fremst vil de skal være. De skal gå foran korpset og sjarmere alle som står langs veien. Da vi var på stevne i Bø sømmarland for et par år siden, ble vi introdusert av speaker under innmarsjen på denne måten: Og de som kommer nå med denne flotte drilltroppen er... Og vi har virkelig verdens fineste drilltropp!

De yngste går i første klasse og de er 6-7 år, og det er her jeg blir så imponert! Vi går nemlig ganske langt på 17. mai. Vi går ca ei mil fordelt på tre korps, og så er det jo sånn at ingen under 20 år sitter stille innimellom togene. Det siste toget har ei lang og bratt rute, og jeg selv kjenner det ordentlig godt i beina når vi endelig kan tre av for siste gang. Men det var altså ingen klaging eller syting fra de minste, verken drillere eller musikanter. Vi hørte ikke et pip om vonde bein eller at de ville til mamma. Med unntak av et par drillstaver på avveie (hode og mage til sidemannen) som utløste litt tårer, så var det smil fra øre til øre hele dagen! Fantastisk flotte unger! Og jeg er virkelig glad for at vi får lov til å låne dem av foreldrene nesten hele 17. mai. Det er sånt som gjør det så skrekkelig fint å være voksenleder i et skolekorps!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!