tirsdag 26. mars 2013

Innimellom bilder av påskeliljer, påskekyllinger og andre søte påskebilder kom det i dag et bilde på facebookveggen min som ble en vekker. Bildet viser en avmagret gutt som sitter og spiser en tørr brødskalk rett fra bakken.

Å stikke hodet innom en norsk dagligvarebutikk rett før en høytid er en ganske selsom og egentlig litt flau opplevelse. Der er det nemlig stuvende fullt av stressa mennesker med haug på handlevognene sine. Om høytiden heter jul, påske eller pinse er omtrent det samme. Det handles som om butikkene ikke skal være åpne de neste tre månedene. Jeg prøver helst å unngå de siste dagene før sånne høytider, jeg bare i dårlig humør av å være der. Folk er stressa, køene er endeløse gjennom kassa og det gjør litt vondt å se på all fråtsinga.

Jeg har ofte lurt på hva som får folk til å gå helt bananas hvis butikkene holder stengt bare én dag ekstra? For de fleste hadde det holdt med ett brød og én melkekartong ekstra, kanskje to hvis man får besøk. Og som ikke det var nok, når butikkene åpner påskeaften, så er det samme sirkuset en gang til. Samtidig vet vi at det kastes uhorvelige mengder med fullt brukbar mat. Vi har det ubeskrivelig godt her i dette landet!

Hadde det vært en ide å tenke seg om to ganger i år når påskehandelen skal gjøres unna? Er det helt sikkert at vi trenger mye sjokolade, snop, kaker og andre godsaker? Kan det være at vi kan gå litt ned på mengden av mat? I stedet kan man kanskje gi litt penger til Redd barna, Frelsesarmeen eller Kirkens nødhjelp sånn at de som ikke har mat kanskje kan få oppleve å spise seg mett i det minste én gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!