onsdag 7. januar 2015

Vi som er late...

Det var kanskje flere enn meg som leste forbrukerstoff fra vg.no i går hvor "interiørekspert" Halvor Bakke fortalte oss at han ble provosert av de... oss som har julepynten opp ennå. Tenk det: provosert! Jeg så mange som  lot seg provosere av ham. Det gjorde ikke jeg, men jeg synes heller det er ganske urkomisk at noen lar seg provosere av hva andre gjør i sitt hus, men han om det! Artikkelen ble flittig delt i sosiale medier, og felles for alle kommentarfelt var at Bakkes støttespillere glimret med sitt fravær.

Så begynte jeg å tenke litt: hvorfor reagerte folk såpass som de gjorde? Jeg tror det har med toleranse å gjøre, og da en skjevhet i toleransebegrepet. Hvis vi som pynter til jul på lillejulaften tillater oss å antyde at det muligens, sånn tradisjonelt sett, er litt tidlig å slenge opp alt av julepynt 1. desember så får vi virkelig passet vårt påskrevet. For vi har da ikke noe med hva andre gjør! VI skal da ikke fortelle andre hva som er riktig eller galt! Men så skal altså en eller annen forståsegpåer komme her og kalle oss late når vi ikke pælmer juletre og pynt ut seinest 1. nyttårsdag!?

Jeg har selv fått så ørene flagra etter at jeg sa at jeg liker å la advent være advent og jul være jul. Hvem var jeg, liksom, som kom her og fortalte andre hva som var riktig og galt - noe jeg altså ikke gjorde. Det skjedde på en juleside på Facebook, så det er mulig jeg stakk handa langt ned i et vepsebol, men...

Jeg var forresten enig med Halvor Bakke i en ting: jula varer i tre uker. Altså fra julaften til 13. januar. Smak litt på ordet 1. juledag... Han mener forresten at det nå er på tide å få inn vårinteriøret. Lenge leve utålmodigheten! Hvis det er helt håpløst med jul i januar, så er det i alle fall tåpelig å drasse fram våren midt på vinteren!

På tide å kaste ut treet? Næsj, tar det en annen dag!Fortsatt heeelt innafor


(Hvor i all verden var det forresten jeg la det vårinteriøret mitt da jeg rydda det bort 1. mars i fjor for å gi plass til sommerinteriøret...?)

8 kommentarer:

 1. Hurra for raushet - live and let live, la folk gjøre som de vil så lenge det ikke skader noen :) Det er bra å ta diskusjoner om utvikling, tradisjoner, kultur..men når alt kommer til alt må jo folk få gjøre som de vil :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! :-) Mange gjør mye som jeg ikke ville ha gjort, og jeg gjør ting andre synes er helt tullete - sånn er det!

   Tradisjoner kan jo være så mangt, tenker jeg. Det er ikke alle tradisjoner som er nødvendig å holde på, noen bør man kanskje kutte ut, men det er heller ikke lurt å gjøre seg helt historieløs.

   Slett
 2. Vi er jo enige om dette, og lar oss ikke styre av en interiørtrendsetter. Vårt tre drysser ikke og jeg ser ingen grunn til å ta det før til helgen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Neste år skal jeg enten ha et tre som er tynnere nederst i stammen, eller så må jeg ha ny fot... ;-) Denne stakkars grana har ikke sett en dråpe vann siden 21. desember da den ble sagd ned.

   Slett
  2. Jeg bet i det sure eplet for to år siden og kjøpe en gigantisk, stygg juletrefot i plast. Det er plass til stammen og til vann, dessuten har den fantastisk enkel festemåte. http://bestemorshage.blogspot.no/2012/12/19desember-juletrefottips.html

   Slett
  3. Ja, det er noe lignende jeg har sett, svigerforeldrene min har noe sånt. Ikke spesielt pen, men vi må nok anskaffe oss en sånn når jeg skal ha disse giganttrærne inne... ;-)

   Slett
 3. Her føk juletreet ut i dag. Skulle tatt det tidligere siden "noen" sluttet å vanne det... men ellers så følte jeg det var nok nå.
  Det blir satt opp og pyntet til jul her lille julaften, og da får det stå litt lenger enn andres. Men det er klart, når folk setter opp julestasen 1 desember, så forstår jeg at det drysser 2. juledag...

  Hva Halvor måtte mene om meg, driter jeg forøvrig langt i. Han kan ta seg en bolle.

  SvarSlett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!