torsdag 16. oktober 2014

Refleks - igjen...

I dag er det refleksdagen. Jeg hørte på radioen at de hadde sendt reportere ut for å telle reflekser på morrakvisten. Resultatet var nedslående. Ingen fotgjengere hadde på refleks! Og unnskyldningene er like dumme som de pleier å være: "Jeg skulle bare fra bilen og inn..." - det er forresten skremmende! De kjører altså bil selv og burde vite hvor vanskelige det er å se fotgjengere uten refleks. "Jeg går bare der hvor det er opplyst..." - det hjelper ikke! Du synes fryktelig dårlig uansett hvor godt opplyst det er, og kommer det biler imot, så forsvinner du helt.

Jeg kjører alltid med fjernlys etter at sola har gått ned, selv om det er godt opplyst av gatelys. Dette er rett og slett fordi at refleksene da synes på veldig lang avstand. Her om kvelden var jeg ute og kjørte i skumringen. Med fjernlys kunne jeg fornemme at det var noe i veikanten som ikke var en busk, så jeg la meg for sikkerhets skyld litt ut. Da avstanden var 5-6 meter, så så jeg at det var ei ung jente som var ute og løp. Hadde det kommet bil imot sånn at jeg måtte blende, så hadde jeg ikke sett henne i det hele tatt. Veien er opplyst der, det var langt fra mørkt og hun hadde på lyse klær, men likevel var hun vanskelig å se.

Så vær så snill! For deres egen del, for alle de som er glad i dere og for alle bilførere som risikerer å "treffe" dere langs veien: få på refleks!


2 kommentarer:

 1. Viktig viktig!

  Prøver å tenke på å dytte reflekser på ungene om morgen og ettermiddag, det blir mye fortere mørkt enn en tror.

  Og en ting jeg lærte i dag er at refleksstripa blir utslitt, og det anbefales å bytte refleksene hvert år. Kan iallfall ikke store på reflekser sydd på jakker. De blir veldig fort utslitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er også viktig! Sjekk at de virkelig fungerer så man ikke går der med en falsk trygghet.

   Jeg maser mye om dette, men jeg har i løpet av de to siste ukene hatt to skikkelige hjerte-i-halsen-opplevelser som sjåfør, og det skal så uhyre lite til før det går galt. Og så blir jeg rett og slett provosert når noen kommer med denne "Jamen, jeg går bare der det er godt opplyst." Det hjelper faktisk ikke!

   Slett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!