tirsdag 21. juli 2015

Sølvbryllup

I dag er det 25 år siden vi gifta oss - vi feirer sølvbryllup.

Jeg husker da mamma og pappa hadde sølvbryllup. Det var ingen stor markering. Vi var i Bodø hos tante og onkel, og jeg tror tante lagde noe ekstra godt til middag den dagen. Kanskje hadde vi is og kransekake til dessert. Jeg var nesten ti år, og for meg hørtes 25 år uendelig lenge ut!

Da mine svigerforeldre hadde sølvbryllup hadde vi ikke fått barn ennå. Svigers tok med seg barn og svigerbarn til Oslo på show med Hege Schøyen og Øyvind Blunck før vi gikk ut og spiste. Det var en veldig koselig kveld, og da også tenkte jeg på 25 år som ganske lenge.

Nå er det altså vi som har sølvbryllup, og det er steinrart! Det er jo ikke lenge i det hele tatt siden vi gifta oss! Dessuten er sølvbryllup sånt som voksne folk har...

Mammadamen sa det så fint: de har gjort avtale om at de skal bli gamle sammen. Det er det vi også har gjort. Da blir målet med alle kimer til konflikt å finne en løsning på dem. Vi kan jo ikke leve et helt liv med uløste konflikter, det hadde blitt grusomt slitsomt.

Denne avtalen har hjulpet oss gjennom studietid, småbarnsperioden, husbygging og storbarnsperioden, og jeg vet at den skal gjøre at vi fortsetter å holde sammen når alle barna har flytta ut. Jeg vet også at vi skal bli besteforeldre sammen hvis vi skulle bli så heldige. Når vi har brukt så mye tid og krefter på å oppdra barna våre sammen, så ville det vel være litt dumt ikke å kose oss sammen med barnebarna?

Et vennepar av oss feira sølvbryllup sist høst under mottoet "Sølv er ikke nederlag!" Nei, sølv er virkelig ikke nederlag, og nå går vi for gull!

8 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen. Sølv burde feires.

  Vi har ikke vært gift i mer enn 7 år, men runder 26 år sammen til høsten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vi tok med oss avkommet og var ute og spiste en bedre middag på lørdag. Det var veldig koselig!

   26 år sammen er jo slettes ikke verst, det heller! Jeg synes egentlig vi er ganske flinke, både dere og vi... :-)

   Slett
 2. Gratulerer med jobben dere har gjort i 25 år! (for det er litt en jobb og heldigvis mye glede)
  Vi har snart gjort unna 22 år, og vi feirer alle år :) Har allerede begynt å tenke på hvordan vi skal feire 25!
  En venninne av meg sa at hun hadde bestemt at bakdøra var lukket da hun giftet seg, og det bestemte vi oss for også. Vi skal bli gamle sammen, så langt vi kan bestemme sjøl, og det er vi som hører sammen!
  Lykek til med de neste 25!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Det med låst bakdør var noe vi også snakka om, tror til og med vi kasta nøkkelen... ;-)

   Lykke til for åra fram mot deres sølvbryllup og de neste 25 åra deres også! :-)

   Slett
 3. Gratulerer med dagen, Irene, til deg og din avtalepartner :-) Så fint å lese! Det er så mye som betyr så mye etterhvert. Og det er jo det som er kjærlighet.

  God klem herfra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :-)

   Og takk for det innlegget du skrev om å gjøre avtalen!

   Slett
 4. Gratulerer med sølvbryllup! 💍

  Cecilie

  SvarSlett

Nå trenger dere ikke å være bruker for å kommentere, hyggelig hvis noen har kommentarer!